Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Ricard Fontanet, regidor popular de Palamós: ‘Més d’un regidor del PP hauria votat a favor de la immersió però no ho ha fet per por’

Se sent català, és la llengua que més utilitza i creu que cal defensar-la. El regidor del PP de Palamós, Ricard Fontanet, ha assegurat que se sent orgullós d’haver votat a favor de la moció en defensa del model educatiu en el ple de dimarts. Fontanet admet que desmarcar-se de la línia del PP ha fet sorgir ‘discrepàncies’ però assegura que no es planteja abandonar el partit perquè combrega ‘amb el 99,9% del seu ideari’. ‘La majoria dels regidors del PP són catalans i parlen català’, ha afirmat Fontanet que creu que hi ha més regidors que votarien a favor de la moció però no ho fan per ‘por a la discrepància’. ‘No rectifico, em ratifico perquè he fet el que creia que havia de fer’, opina el regidor.

Redacció
Redacció 15/09/2011
Ricard Fontanet assegura que el compromís que va adoptar quan va decidir seguir els passos familiars i barrejar-se amb la política convertint-se amb el cap de llista del PP a Palamós va ser el de parlar sempre clar. Per això, creu que el que ha fet ha estat un exercici de coherència perquè se sentia incapaç de seguir les directrius del partit i votar contra els seus sentiments. ‘Em sento català, és amb la llengua que sempre he viscut’, afirma Fontanet que creu que a l’escola fa 30 anys que s’ha optat per parlar en català i sosté que és un aspecte que ‘no cal canviar’.
 
‘El que hem de fer és fomentar la nostra llengua perquè si no ho fem nosaltres no ho farà ningú’, ha afirmat el regidor que, a més, creu que hi ha molts altres regidors del PP a Catalunya que comparteixen la seva manera de pensar i que votarien a favor de qualsevol moció per defensar l’actuar model educatiu. Fontanet creu que si no ho han fet ha estat per ‘por a la discrepància’. ‘Jo parlo clar i els meus sentiments són aquests, no puc votar contra els meus sentiments’, ha detallat el regidor.
 
Fontanet admet que aquesta manera de pensar l’ha fet xocar amb la del seu partit i ha fet sorgir ‘alguna discrepància perquè ‘no entenen’ que hagi votat a favor de la moció. Tot i això, diu que no s’ha plantejat deixar el partit ni li han demanat que l’abandoni perquè està d’acord amb el 99,9% del seu ideari. ‘Només hi ha aquest petit percentatge, que és aquesta discrepància’, matisa Fontanet. ‘Si pogués tornar enrere no canviaria el vot, sóc una persona molt coherent’, ha assegurat el regidor que diu que s’ha limitat a fer el que creu que havia de fer. ‘Ho fet orgullós i ho mantindré al 100%’, conclou.