Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Ricard Bofill projectarà la remodelació de les actuals terminals del Prat i la nova terminal satèl·lit

Ho ha anunciat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero: AENA encarregarà a l’arquitecte Ricard Bofill el projecte de la terminal satèl·lit del Prat, encara pendent de construcció, i de la remodelació de les actuals terminals, A, B i C. Segons el socialista, amb tots els projectes previstos, les inversions al Prat rondaran els 5.000 milions d’euros. En un acte a Barcelona, el president espanyol també ha fet una referència indirecta a la crema de fotos del rei a Catalunya, tot defensant l’actual règim democràtic de l’estat espanyol: ‘Tant de bo aquests 30 anys els tinguem 30 vegades’, ha dit.

Redacció
Redacció 02/10/2007

Zapatero ha recordat que Barcelona es troba immers en un ‘procés important de transformació de les seves infraestructures’ tant pel que fa al TGV com a la modernització de l’aeroport del Prat. En aquest sentit, el president espanyol ha recordat que està previst que aquest dimarts es decideixi a quina o quines aliances d’aerolínies s’adjudiquen els espais de la nova Terminal Sud i, tot i que no ha donat cap pista, ha remarcat que es farà ‘després d’un procés de diàleg amb la Generalitat, amb l’Ajuntament de Barcelona, amb les forces socials i econòmiques, tal com ens havíem compromís’.

El president espanyol sí ha fet un anunci, i és que Aena encarregarà a l’arquitecte Ricard Bofill el projecte de construcció de la terminal satèl·lit, de la qual, ha recordat que el govern espanyol ha decidit avançar en nou mesos la seva posada en marxa. Així mateix, Bofill també es farà càrrec de la remodelació de les actuals terminals, A, B i C, ‘una demanda de molts sectors empresarials i companyies aèries’.

Zapatero ha explicat que l’objectiu és que l’aeroport del Prat ‘sigui un dels millors d’Europa i tingui una projecció internacional com mereix Catalunya, amb correspondència a les seves possibilitats’.