Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Revista Lambda

La revista Lambda és la revista degana dels Països Catalans dedicada al fet homosexual, i que té com a missió el treball per a la normalització del fet homosexual, que […]

Redacció 19/01/2008

La revista Lambda és la revista degana dels Països Catalans dedicada al fet homosexual, i que té com a missió el treball per a la normalització del fet homosexual, que es considera divers i requereix múltiples esforços. La revista hi col·labora amb la publicació de notícies i informacions d’interès per al nostre col·lectiu que arriben no tan sols a gais i lesbianes sinó també al conjunt de la societat.

La revista Lambda vol destruir els estereotips que determinats sectors encara ens assignen i presentar-nos tal com som: un col·lectiu divers que avarca tots els àmbits socials en general (professionalment, culturalment, econòmicament, religiosament, políticament, etc.), però que compartim un aspecte essencial: l’homosexualitat.

Des de Lambda tampoc es vol caure en la crítica sistemàtica i marginal que en el passat han fet algunes de les publicacions del moviment gai, ressaltant els avenços importants que es produeixen, i criticant els aspectes discriminatoris i vexatoris que encara ens afecten. Els temes d’estudi que predominen són: opinions, reflexions de la persona, societat, sexualitat i plaer, salut i sida, cultura i entrevistes. La revista Lambda vol ser una eina de mediació entre el Casal Lambda –com a ens que reflexiona i formula una societat plural on hi càpiga el fet homosexual i altres realitats marginals– i la societat actual, fent d’esperó per al diàleg.

Característiques tècniques

Nom: Lambda
Tirada: 4000 exemplars
Editor: Casal Lambda
Director: Joan Vila-Vinós
Redactor en cap: Mauricio Marín

Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat