Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Un Revilla amansit ja no amenaça amb quedar-se l’Ebre per ell sol

Les declaracions de Mariano Rajoy encara no han arribat a Cantàbria. Mentre aquí ja circulen en format vídeo o nomes àudio via twitter i whatsApps, etcètera, Miguel Ángel Revilla encara s’esforça a dir que quedarem expulsats de tot arreu, però introdueix un nou matís: cal reconèixer la singularitat de Catalunya.

Redacció
Redacció 22/09/2015

Revilla esporuguit ja no surt com un gallet a amenaçar-nos

Espanya no ha estat capaç d’oferir una oferta digna que pugui fer repensar les coses a Catalunya, com van fer els tres líders dels partits polítics més importants del Regne Unit fa un any amb Escòcia. Fa una setmana que, a més, tothom espera que l’Estat tregui el “dossier Mas”, que seria la forma amable d’Espanya de demanar que ens quedem. Probablement sigui el moment d’escampar la boira per Rajoy el treure aquest document.

Revilla ha afirmat que “la Constitución hay que modificarla, probablemente”, “Hay que en ésa Constitución buscar un encaje lingüístico, de financiación, de reconocimiento de la singularidad… bien, habrá que hacerlo”. El dirigent cantàbric intenta oferir una dosi de racionalitat que no complirà com mai han complert, sense gaire convenciment però ja que ha acompanyat aquesta suposada oferta de les amenaces que han pronunciat els líders de PP, PSOE i Ciudadanos durant els darrers dies, com també els diversos poders fàctics. Des del corralito, a la sortida de la UE. Al president de Cantàbria li caldria repassar les declaracions de Mariano Rajoy, doncs.

“Que Mas no se Ponga tonto”

Revilla, malgrat seguir una línia oficialista en la defensa de la unitat d’Espanya, ha abaixat el to respecte les declaracions que havia fet fa uns mesos quan advertia Mas “que no se Ponga tonto, que el pantano del Ebro està en Cantabria”. Revilla no té el valor suficient per tornar a proferir segons quines advertències perquè el procés ha entrat en una fase en què qualsevol relliscada –com la de Mariano Rajoy- podria detonar la sagrada unitat de la pàtria espanyola pels segles dels segles.

Relacionats