Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Reus serà base d’operacions de Ryanair i duplicarà els vols actuals

La directora comercial de Ryanair a l’Estat i a Portugal, Maribel Rodriguez, ha reiterat una vegada més que l’aeroport de Reus es troba en una situació privilegiada per poder ser base d’operacions de la companyia ben aviat, i ha anunciat un nou vol que enllaçarà Reus amb Birmingham a partir del mes de juny. Tot i que no ha volgut explicar en quin estat es troben les negociacions tant amb la Generalitat, com amb les institucions del Camp de Tarragona, ha manifestat que espera que aquest any mateix Reus pugui ser centre d’operacions de la companyia aèria de vols de baix cost i, per tant, doblar el nombre de rutes, que actualment se situa en set, i triplicar el nombre de passatgers.

Redacció
Redacció 16/01/2008

Ryanair ofereix actualment un total de set vols des de l’Aeroport de Reus amb 600.000 passatgers anuals que generen uns 70 milions de benefici turístic a la zona, segons les dades de la companyia. Maribel Rodriguez ha manifestat que Reus està dins les prioritats d’expansió a Catalunya de l’empresa i que ‘té moltes possibilitats’ per ser nova base de la companyia a Catalunya.

La companyia de vols de baix cost també ha anunciat avui una nova ruta que enllaçarà l’Aeroport de Reus amb el de Birmingham i que a partir del 18 de juny oferirà 4 vols setmanals amb un preu mitjà de 16,99 euros per vol. La directora comercial de Ryanair a l’estat i a Portugal, Maribel Rodriguez, ha dit que pròximament s’anunciaran noves rutes per l’aeroport reusenc.

Dades de la Ryanair

La responsable de Ryanair ha dit que la seva companyia ‘és la número 1 a nivell europeu’, la primera en nombre de passatgers i la més econòmica. Rodriguez ha dit que actualment s’ofereixen 627 rutes a tot Europa, en 138 aeroports dividits en 26 països que ofereixen 900 sortides diàries amb un transport de 50 milions de passatgers.

Segons les dades de la companyia, Ryanair disposa de 25 bases d’operacions a tot Europa. Pel que fa a preus, ha destacat que la tarifa mitja d’un bitllet de la companyia és de 44 euros, davant els 66 d’Easyjet, els 74 d’Air Berlin o els 142 d’Iberia.

A l’estat, Ryanair ha registrat un total de 26 milions de passatgers des de l’any 2002, i compta amb quatre bases a Alacant, Girona, Madrid i València. Ofereix 201 rutes des de 18 aeroports de l’estat que esperen acollir 11 milions de passatgers durant el 2008 i que generaran 2.000 milions d’euros de benefici a causa del turisme. Les dades de la companyia diuen que es donen 11.000 llocs de treball a tot l’estat.