Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Reunió Castells-Saura-Huguet per analitzar la situació del finançament

La part catalana de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics Estat-Generalitat que negocia el finançament es reunirà al Parlament aquest dijous al matí per analitzar com es troba actualment la negociació amb el govern espanyol. A la reunió hi seran presents el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, el conseller d’Interior, Joan Saura i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, així com els secretaris generals Martí Carnicer, Antoni Soy i Joan Boada. En una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament, Castells ha explicat que serà una reunió important, tot i que no es prendran decisions sobre terminis en la negociació.

Redacció
Redacció 19/03/2009

El titular d’Economia també ha negat que s’estigui negociant amb el govern espanyol en base a una xifra al voltant dels 1.400 milions d’euros. De fet, ha deixat clar que el Govern ja s’hagués aixecat de la taula si aquesta fos la xifra de l’executiu espanyol. Així mateix, Castells ha fet èmfasi en què les coses estan aturades des de fa temps i que hi ha hagut molts pocs avenços en la negociació del finançament.

A la reunió hi estaran Castells, Huguet i Saura, així com el secretari general d’Economia, Martí Carnicer, el d’Interior, Joan Boada, i el d’Indústria i Empresa, Antoni Soy.

Sigui com sigui, aquesta reunió es portarà a terme després del cúmul de declaracions sobre els terminis de quan s’ha de tancar el finançament. El mateix Castells va afirmar en una entrevista al Món a RAC1 aquest dilluns que el retard en els terminis ja era un fracàs per a l’Estat i va advertir que si no s’arribava a un acord en les pròximes setmanes es deixaria la negociació per més endavant perquè ‘seria un pedaç’.

Un dia després el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que la negociació del finançament havia ‘de ser amb un termini d’unes setmanes o mesos’ i que això no es podia anar més enllà de l’estiu ni molt menys’. Hores després d’aquestes declaracions la consellera de Treball, Mar Serna, va evitar posar una data límit a l’acord en matèria de finançament. Aquest mateix dimecres el president de la Generalitat, José Montilla, ha avisat que si no hi ha acord de finançament amb el govern espanyol s’haurà de tancar la negociació. El cap de l’executiu ha advertit que ‘el Govern no estarà negociant indefinidament’.