Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Reestableixen el senyal radiofònic de les emissores franceses a Andorra per garantir un suposat ‘equilibri històric’

|

- Publicitat -

Després de les queixes generades per part de la societat andorrana, el govern ha anunciat aquest dimecres el restabliment del senyal radiofònic de France Inter, France Musique i France Culture, que segons Minoves, garanteix l’equilibri necessari que hi ha d’haver entre l’oferta radiofònica dels països veïns. Minoves considera que el govern ha actuat amb la màxima diligència per solucionar el problema, tenint en compte que no es va rebre cap preavís per part de França. Pel ministre, el restabliment de les emissions suposa una bona notícia per la comunitat francesa resident al Principat però també per a molts andorrans que sintonitzen habitualment les emissores franceses.

El ministre portaveu ha explicat que a principis de juliol les emissores es van deixar de sintonitzar i després d’investigar-ne els motius, que eren el canvi de satèl·lit amb el qual l’emissora pública francesa emet el senyal fora de les seves fronteres, el govern es va posar a estudiar la millor manera de solucionar el problema. Després de descartar l’emissió del senyal al Principat a través d’ones hertzianes o d’Internet, per la baixa qualitat que suposen aquestes vies, es va optar per adquirir el material necessari per adaptar-se al nou satèl·lit, situat a l’Atlàntic.

Publicitat

Així, una vegada el Servei de Telecomunicacions d’Andorra (STA) va posar en funcionament aquest nou sistema, el senyal de les tres emissores es torna a rebre amb normalitat des d’aquest dimecres a les nou del matí. Des de govern s’ha indicat que el cost que ha tingut l’adaptació al nou satèl·lit ha estat de 8.000 euros, tot i que també hi ha hagut un cost que ha assumit la part francesa. En aquest sentit, s’ha destacat la coordinació que hi ha hagut entre Andorra i França pel restabliment del senyal, cosa que garanteix les emissions a llarg termini.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut