Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Resposta demolidora de l’autor del documental ‘El referèndum impossible’ a Fachin

Albano-Dante Fachin ha rebut una sonora plantofada de part de l’autor del reportatge de 30 Minuts de TV3 ‘El referèndum impossible’. El diputat de Catalunya Sí que es Pot va escriure un article acusant de “manipulació” la televisió pública catalana i de “columna d'opinió disfressada de documental al servei de la independència” el programa, emès el passat 8 de maig. Un dels dos periodistes que firmen el treball, Santiago Torres, no s’ha arronsat i en un article al seu bloc li ha respòs de manera contundent. 

Redacció
Redacció 18/05/2016

“Cap responsable de TV3 va tocar ni una coma”

“En més de 30 anys de professió, mai ningú m’havia acusat de manipular, fins ara”, comença Torres en el seu escrit de resposta a Fachin. A més, afirma que ell és l’ideòleg i guionista del programa, i que va dirigir el muntatge juntament amb altres professionals del ’30 Minuts’. Constata, així, que “Cap responsable de TV3 va tocar ni una coma ni va donar cap consigna o instrucció”.

“Vostè està reclamant la imposició de blocs electorals!”

D’altra banda, sobre una de les queixes del diputat de CSQEP, que es queixava d’una major presència del PSC que de Podemos i les confluències, Santiago Torres el deixa en completa evidència: “El més temible de la seva frase és que vostè està reclamant que les quotes polítiques prevalguin per sobre dels criteris periodístics; és a dir, vostè està reclamant la imposició de blocs electorals!”. Li recorda, també, que un dels protagonistes que podrien haver estat més valuosos en el reportatge, Pablo Iglesias, es va “negar en rodó” a participar-hi i, en aquest sentit, li apunta que el PSC va ser tercera força el 20D –Fachin diu al seu article que els socialistes van ser cinquens-.

“No hi ha cap judici de valor, només fets”

Durant l’article, Torres li diu que en el treball “no hi ha cap judici de valor, només fets”, perquè que el referèndum ha estat impossible fins ara no és una opinió, és una evidència; i així ho expliquen a bastament els representants de totes les forces polítiques i els experts constitucionalistes que apareixen en el reportatge”. Albano-Dante Fachin també s’irrita pel final del programa, on s’afirma que “el referèndum continuarà sent impossible”, però Torres li rebat que tots els partits continuen amb les mateixes posicions respecte un plebiscit, així que no hi haurà consulta si, com el CIS apunta, es repeteixen uns resultats similars. 

Relacionats