Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

“Respectaran Catalunya”

‘Respectaran Catalunya’. Aquest és el lema que Convergència i Unió (CiU) ha triat per a la seva precampanya a les eleccions generals, tal com han presentat aquest dimarts la directora de campanya, Joana Ortega, i el subdirector i número dos, Pere Macias. Ortega ha explicat que vol ser un missatge destinat a ‘acabar amb un greuge’ i dirigit ‘tant al PP com al PSOE’, però també com a ‘crit d’alerta’ per l’actitud que, segons la federació, manté el Govern de la Generalitat. En el lema, la federació pronostica que, si és ‘decisiva’ després del 9 de març, els dos grans partits espanyols ‘respectaran Catalunya’. La precampanya també es complementa amb missatges més llargs que tractaran sobre un tema concret, com un que fa referència a la immigració, que és ‘La gent no se’n va del seu país per ganes, sinó per gana. Però a Catalunya no hi cap tothom’.

Redacció
Redacció 16/01/2008

Els cartells electorals, que ja es poden veure als carrers, tindran aquest lema, acompanyat d’una fotografia del candidat, Josep Antoni Duran i Lleida i un missatge o ‘idea força’, que anirà signada per ell mateix, i que tractarà sobre diferents temes. Entre aquests lemes hi ha ‘A Catalunya se’ns respecta menys que abans. Això s’ha d’acabar!!’, ‘Els impostos es poden rebaixar i els serveis millorar. I això és possible’, ‘La gent no se’n va del seu país per ganes, sinó per gana. Però a Catalunya no hi cap tothom’, o ‘Ens hem equivocat! S’han de recuperar valors com el respecte, l’esforç, l’autoritat, la disciplina… a la família, a l’escola i a la societat’. Tot plegat amb els colors corporatius de CiU de les últimes campanyes, combinant el taronja, el blanc i el blau.

Ortega ha explicat que que afronten la precampanya i campanya, que anirà en aquesta mateixa línia, amb ‘valentia’, ‘fugint del llenguatge políticament correcte’ per utilitzar-ne un de ‘socialment necessari’. També ha assegurat afrontar-ho amb ‘llibertat’, ‘coherència’ i ‘centralitat’.

La federació nacionalista ha remarcat que les eleccions del 9 de març arriben en un context en que ‘mai com ara hi ha hagut una Catalunya tant feble, tant submisa políticament, tant incapaç de defensar els interessos de la gent de Catalunya, i mai com ara hi ha hagut una Catalunya tant desprestigiada i tant poc respectada’. Davant d’això, CiU vol ser ‘decisiva’ i ‘forta’ a Madrid per ‘recuperar la il·lusió, el prestigi i el respecte a Catalunya’. Ortega vol ‘tornar a situar Catalunya allà on correspon’, ja que ‘no creiem que sigui únicament una fàbrica de vots’.

Tant Ortega com Macias han explicat que el lema va dirigit ‘a tothom, a PP i a PSOE’, ‘un crit que s’ha de respectar Catalunya’. En aquest sentit, han assegurat que ‘qui vulgui el compromís de CiU haurà de respectar Catalunya’. La federació nacionalista considera que ni els ‘incompliments’ de Zapatero ni l’actitud del PP respecten Catalunya. A més, Ortega ha dit que el lema també va adreçat al Govern de la Generalitat, ja que ‘mai com ara hi havia hagut un Govern que no ha defensat els interessos de Catalunya’.