Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Resolució del Consell Nacional del Bloc davant l’agressió a Santiago Rosado

El Consell Nacional del BLOC, reunit a Burjassot, el 29 de setembre de 2007, va aprovar una Proposta de Resolució on condemna l’agressió feixista patida pel portaveu del BLOC a Mislata, Santiago Rosado. ‘El Consell Nacional del BLOC vol expressar amb esta proposta de resolució el seu suport total al nostre company Santi Rosado i a tots aquells militants i simpatitzants nacionalistes que abans que ell ja han estat víctimes d’esta mena d’atacs contra la llibertat.’ Llegiu aquí el comunicat sencer.

Redacció
Redacció 02/10/2007

Aquí teniu la proposta de resolució del Consell Nacional del Bloc nacionalista Valencià (Bloc) arrel de la brutal agressió que va patir un dels seus membres, Santiago Rosado i que directe!cat us va informar:

El passat dimecres a la nit el nostre company Santi Rosado, candidat del BLOC a l’alcaldia de Mislata, va ser agredit per un grup de feixistes als carrers de la seua ciutat.

Lamentablement no és la primera vegada que militants i simpatitzants nacionalistes són víctimes d’atacs, verbals o físics, de grups d’extrema dreta. El passat mes de maig van ocórrer uns fets semblants després del concert commemoratiu del 25 d’abril, i les nostres seus en diferents comarques del país han patit també la violència dels enemics de la democràcia.

Els culpables d’estes agressions són només aquells que les duen a terme, això és cert, però no hi ha cap dubte que la demagògia amb que algunes formacions polítiques parlen de temes tan sensibles com la immigració, com els drets civils de les persones homosexuals o com la nostra identitat nacional ha afavorit la proliferació de grupuscles d’extrema dreta al nostre país, els quals, cal recordar-ho, fins i tot han aconseguit representació institucional als ajuntaments d’Onda i de Silla a través de les candidatures d’España 2000.

El Consell Nacional del BLOC vol expressar amb esta proposta de resolució el seu suport total al nostre company Santi Rosado i a tots aquells militants i simpatitzants nacionalistes que abans que ell ja han estat víctimes d’esta mena d’atacs contra la llibertat.

Denunciem amb contundència i sense pal•liatius l’actuació de grups d’extrema dreta al nostre territori, independentment de quina siga la marca política o l’entitat cívica que els dóna empara, i exigim que la Delegació del Govern al País Valencià pose en marxa tots els instruments que la legalitat vigent posa al seu abast per buscar els responsables d’esta agressió i per a investigar les activitats d’aquells grups sospitosos de participar en moviments d’extrema dreta.

Demanem als diputats del BLOC dins del grup parlamentari de Compromís pel País Valencià que porten l’agressió del nostre company a les Corts Valencianes per demanar el suport de la resta de grups parlamentaris i perquè el Consell es comprometa a desplegar accions polítiques que permeten controlar les activitats dels grupuscles feixistes i acabar amb aquelles actituds i situacions que propicien la seua proliferació.

Burjassot, 29 de setembre de 2007