Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Reporters Sense Fronteres se suma a les crítiques al fiscal de Navarra per voler empresonar dos periodistes

Tal i com informa Comunicació21, l’organització Reporters Sense Fronteres (RSF) ha criticat la petició que ha fet la fiscalia de l’Audiència Provincial de Navarra de penes de presó per dos periodistes bascos per ‘complicitat en l’alteració de l’ordre públic’.

Els dos periodistes cobrien una manifestació organitzada per Acció Nacionalista Basca (ANB) davant de l’Ajuntament de Pamplona i posteriorment la càmera d’un d’ells era embargada per la policia. L’organització ha afirmat que la postura del fiscal és ‘incomprensible’ perquè en la descripció dels fets, el mateix jutge ha reconegut que els dos periodistes no formaven part de la manifestació, a la vegada que els dos tenien acreditació i només feien la seva feina.

Redacció
Redacció 11/11/2008

El fiscal ha demanat cinc mesos de presó per Asier Mendizábal del diari Gara i Lánder Fernández de Arroyabe de l’agència Argazki Press. Per RSF és ‘escandalós’ que hagin de respondre a un delicte de ‘complicitat’ quan només estaven observant. L’organització ha demanat al Fiscal que retiri els càrrecs i que li retornin la càmera i les instantànies al fotògraf.