Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Reobren el cremallera de Montserrat desprès de l’esllavissada

El cremallera de Montserrat torna a funcionar amb plena normalitat des d’aquest matí, segons han confirmat fonts de Ferrocarrils de la Generalitat. El servei es va interrompre el passat dia 2 de novembre a causa d’una esllavissada que també va afectar l’accés per carretera al monestir. Ferrocarrils de la Generalitat diu que un cop s’ha restablert la circulació al monestir amb aquest servei ferroviari es mantenen les freqüències i horaris d’abans d’aquesta incidència perquè els treballs per a condicionar que ara queden per fer són menors i no afectaran la via. El patronat de la muntanya va anunciar aquest dimecres la reobertura pendent de l’informe dels geòlegs.

Redacció
Redacció 06/11/2008

La línia del cremallera de Montserrat va ser interrompuda per una esllavissada que es va produir a la zona coneguda com de Les Guilleumes. Les pluges que van caure durant la nit van fer caure roques del massís que han van afectar la catenària de la línia. La previsió inicial era que que el servei es podés reprendre aquest dimarts però els treballs s’han allargat més del previst.

La carretera BP-1121, que va de Monistrol al Monestir i que també va quedar afectada per està previst que entre aquest dijous i divendres quedi oberta parcialment tot i que aquest matí continuava tancat segons fonts del Servei Català de Trànsit.

L’accés al Santuari també es podrà continuar fent per mitjà de l’Aeri de Montserrat, que aquests dos dies ha estat la via única d’entrada i de sortida.