Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Renfe, una vergonya

Els trens de rodalies circulen amb normalitat aquest divendres al matí després de resoldre l’avaria que aquest dijous a la tarda va afectar el tram Sants-Casteldefels, segons han informat des de Renfe. A les onze de la nit d’aquest dijous es va restablir la circulació en condicions normals en aquest tram que havia quedat interrompuda des de les set de la tarda per una avaria que va afectar el sistema d’electrificació. A causa d’aquesta avaria un tren de Rodalies va quedar aturat en el trajecte. D’entrada havien previst transbordar els passatgers a través de pasarel·les d’interconnexió però la interrupció d’una altra via ho va impedir. El tren avariat va quedar apartat a l’estació de Bellvitge a tres quarts de deu un cop es va restablir la tensió que va permetre restablir la circulació per una via. Cap a les onze de la nit es va poder restablir completament la circulació en condicions normals.

Redacció
Redacció 05/10/2007

Els viatgers del tren de Rodalies que s’ha quedat parat en el trajecte no han pogut ser transbordats a un altre comboi per problemes tècnics, segons informen Renfe i Adif. A part, el tren no ha estat remolcat fins dues hores i mitja després d’haver-se quedat aturat. D’aquesta manera, no ha estat fins poc després de tres quarts de deu de la nit que no s’ha pogut restablir la circulació en el tram Sants-Castelldefels, tot i que de moment només es pot fer en via única. La incidència ha afectat els trens de la línia 10 de Rodalies, el trajecte de la qual s’ha hagut de fer en autobús, i un tram de la línia 2, a la vegada que a Mitjana i Llarga Distància s’han registrat retards de fins a 2 hores.

Poc després de tres quarts de deu de la nit s’ha restablert la circulació en via única en el tram Sants-Castelldefels, després que hagi estat interrompuda des de les set del vespre, a causa d’una incidència que ha afectat al sistema d’electrificació. Adif ha mobilitzat personal d’electrificació per resoldre la incidència, en la qual també han col·laborat els Bombers de la Generalitat.

Per reduir les afectacions als viatgers, Renfe ha desplegat divuit autobusos per fer el servei Barcelona-Aeroport, des de poc després d’un quart de nou del vespre s’ha prestat servei per carretera amb quaranta autocars en el tram Barcelona-Castelldefels, i s’ha proporcionat informació a les estacions a través de megafonia i personal d’atenció al client, així com en trens que disposen del servei d’informació centralitzada.

A causa d’aquesta incidència, un tren de Rodalies ha quedat parat en el trajecte. En primera instància s’ha previst transbordar els viatgers mitjançant passarel·les d’interconnexió però la interrupció de l’altra via ha impedit que es fes aquesta maniobra a cap. Finalment s’ha apartat a l’estació de Bellvitge poc després de tres quarts de deu de la nit, una vegada s’ha restablert la tensió en la via.

Des de poc després d’un quart de vuit del vespre, i per raons especialment de seguretat, s’ha tallat el subministrament del sistema d’electrificació i interromput la circulació per la presència d’un cable elèctric en les proximitats de la via i per evitar un possible perill als viatgers que han baixat del tren.

Un usuari explica

Un usuari va anar a Sants estació a les 21:00 per anar a Castelldefels. No hi va arribar fins les 00:00. Un cop a l’andana, els ‘inforamdors de Renfe’ que assegura que només sabien dir ‘autobusos arriba’ els van comunicar que els esperaven autobusos fora l’estació. Tothom va sortir i un cop a fora, els van avisar que en 10 minuts sortia el tren. Tothom cap a l’andana un altre cop. Un cop allà, els van avisar que els autobusos sortien des d’una altra plaça i no la dels Països Catalans. Un cop a fora de nou, els autobusos ja havien marxat perquè estaven plens. A les 23:40 el tren va sortir finalment.