Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Relliscada d’Andrea Levy per justificar la seva absència a comissions del Parlament

Guifré Jordan @enGuifre – Andrea Levy no assistirà a la sessió d’avui de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent del Parlament de Catalunya ja que és a Madrid, tal com ha posat en evidència la presentadora del programa Els Matins de TV3, Lídia Heredia. La dirigent el PP li ha concedit una entrevista des de Madrid i, preguntada pels motius de la seva absència, en lloc d’admetre que el seu càrrec orgànic amb els populars a la capital espanyola se solapa amb la seva activitat parlamentària, ha reconegut que només hi ha anat alguna vegada i s'ha justificat amb una ocurrència: “Els experts que porten en aquesta comissió són, amb tots els respectes, professors i catedràtics bolivarians, de processos que res tenen a veure amb el marc europeu”.

Redacció
Redacció 17/05/2016

El perfil dels tres experts d'avui, lluny de ser bolivarians

Tot i l’adjectiu “bolivarià” que Levy ha etzibat en general als experts que intervenen a les sessions, es dóna la circumstància que els tres professors que compareixen aquesta tarda són Jordi Matas, catedràtic de la UB especialitzat en dret constitucional espanyol i en el sistema polític espanyol i català; Antoni Abat, professor a la Universitat de Copenhaguen i membre del Centre d’Estudis Constitucionals Comparatius i Europeus; i Encarna Bodelón, professora de ciència política i dret públic de la UAB especialitzada en polítiques d’igualtat de gènere a Catalunya i Espanya.

La promesa de Levy: “Continuar el 'diàleg' amb Catalunya”

D’altra banda, Andrea Levy ha afirmat que el projecte del PP per Catalunya en les properes eleccions és “continuar el diàleg i la lleialtat institucional” perquè “hi ha molt marge per negociar”. La vicesecretària d’estudis i programes dels populars no ha concretat si els últims recursos del govern de Rajoy és un exemple del diàleg que ara prometen. A més, Levy ha defensat una “campanya en positiu” de la seva formació, tot i que ha carregat contra Ciudadanos, PSOE i Podemos per asseure’s tots per arribar a un pacte abans de la convocatòria de nous comicis.