Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Reivindicant la barretina

Un poble normalitzat ha de veure el seu folklore i les seves tradicions com un element de riquesa, que ens ha de recordar d’on venim per tal de tenir clar […]

Redacció 16/08/2007

Un poble normalitzat ha de veure el seu folklore i les seves tradicions com un element de riquesa, que ens ha de recordar d’on venim per tal de tenir clar cap on volem anar.

A la nostra terra, enduts sovint pel provincianisme i la baixa autoestima fruit de tants anys d’ocupació, ens costa defensar les nostres tradicions. Ahir al partit entre el FC Barcelona i el Bayern de Munic, vam poder veure un parell d’imatges relacionades amb aquest tema.

Per una banda, el jugador alemany Scholl, que ahir s’acomiadava de l’afició després de 15 anys jugant al club de Munic, va aparèixer, un cop substituït, vestit amb el tradicional vestit bavarès a la banqueta, lluint sense complexes la calça curta i la tradicional camisa d’aquelles terres. Algú s’imaginaria que algun jugador blaugrana amb barretina, per exemple?

Doncs ahir vam tenir ocasió de veure-ho, i no pas per iniciativa dels futbolistes. Quan Leo Messi va marcar el seu golàs, en Jimmy Jump va saltar al camp, i va posar-li una barretina abans de ser detingut, tal com es veu a la fotografia a continuació. No cal dir que Messi va afanyar-se a llençar la barretina, és clar.

imatge

Des del directe!cat aprofitem l’ocasió per reivindicar la barretina com a part del nostre passat, tal com va fer Scholl amb l’uniforme de la seva terra d’acollida, i la reivindiquem també com un elements de futur, degut a la seva innegable utilitat.

Si fins i tot el cantant de rap Eminem ha utilitzat aquest emblema de Catalunya en algun dels seus videoclips!

imatge