Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Reguant (CUP) veu irreversible l’esmena als pressupostos

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, en una entrevista a RAC1 ha assegurat que l’esmena a la totalitat dels pressupostos “és irreversible” perquè no són suficientment de ruptura, i són excessivament autonomistes i ha alertat que la CUP “no ha vingut per avalar polítiques continuistes”. Segons la CUP “portem anys desobeint el topall de dèficit però amagant-ho. Siguem clars i diem-ho” i ha afegit que els pressupostos de Junqueras són autonomistes i sotmesos al topall de dèficit de Montoro que dicta la Troika i els mercats financers. Amb tot, Reguant no ha aclarit si la CUP no aprovarà mai uns pressupostos amb el topall de dèficit que dicta Montoro. També ha considerat que el pacte amb Junts Pel Sí enlloc està escrit que s’ha d’aprovar els pressupostos i ha insistit que el compromís és amb la declaració del 9-N que “algú se’l pren com si fos paper mullat”. 

Redacció
Redacció 31/05/2016

Reguant ha replicat al secretari d’Economia, Pere Aragonès, que els pressupostos han de reflectir l’incompliment de l’objectiu de dèficit marcat pel ministre Montoro, perquè l’Estat continuaria finançant Catalunya malgrat superar el topall per evitar la seva pròpia fallida. Aragonès, en una entrevista a l’ACN descarta incomplir l'objectiu de dèficit imposat per l'Estat argumentant que això obligaria els proveïdors –hospitals, ajuntaments i entitats socials, entre altres- a finançar el dèficit.

Incapaç d’explicar els criteris per acceptar ocupacions

Per altra banda, Eulàlia Reguant no ha estat capaç d’aclarir en quins casos s’haurien d’acceptar o permetre les ocupacions d’edificis buits. La diputada de la CUP ha defensat que l’anomenat ‘Banc Expropiat’ fos ocupat amb l’argument que el local era un antiga oficina de Caixa Catalunya i que, quan es va tancar, el propietari no l’estava fent servir, estava buit. A més, també ha justificat l’ocupació amb la tasca social pel barri que els estaven desenvolupant. Ara bé, quan la representant cupaire ha hagut d’afrontar la pregunta sobre quins locals haurien de ser ocupats i quins no, la resposta ha estat molt més difosa. 

“La CUP no vol ser ni és portaveu de l’anomenat Banc Expropiat, només coincidim”

L’entrevistador, Jordi Basté, li ha preguntat si seria acceptable ocupar un habitatge d’algú que se’n va de cap de setmana o una segona residència, però Reguant ha refusat aclarir-ho: “Hi ha molts elements a valorar, és un debat molt més extens”. La diputada ha dit que “ho podem mirar des de la perspectiva de la propietat privada” o des de l’òptica dels milers de persones que no tenen habitatge. En qualsevol cas, però, no ha sabut concretar quins haurien de ser els criteris per ser permissius amb algunes ocupacions amb el pretext que és un debat massa ampli sense donar més detalls. “no em consta” que hi hagi un grup de violents que participin en la majoria de protestes