Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Red Eléctrica descarta soterrar cap altre tram de la MAT que no sigui entre Santa Llogaia i Baixàs

Red Eléctrica de España (REE) no soterrarà cap tram de la MAT que no sigui la interconnexió entre Santa Llogaia d’Àlguema, a l’Alt Empordà, i Baixàs, al Rosselló, tot i les últimes recomanacions del mediador Mario Monti.

Així ho ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio el responsable a Catalunya de l’ens, Lluís Pinós. Ha explicat que ja s’han resolt totes les al·legacions que es van presentar en l’exposició pública dels trams de la MAT entre Bescanó i Riudarenes i Bescanó i Santa Llogaia. Paral·lelament, la Generalitat estudia les mateixes al·legacions i farà arribar els seus informes al govern espanyol, que és qui prendrà la decisió final.

Redacció
Redacció 13/11/2008

El responsable de Red Eléctrica a Catalunya també ha assenyalat que ha acceptat estudiar alguna proposta de canvi de traçat, però amb tot, ha desestimat qualsevol petició de soterrament més enllà del tram d’interconnexió fronterera. ‘El ministeri francès i el ministeri espanyol van signar un acord pel qual la interconnexió entre Santa Llogaia i Baixàs seria amb corrent continu i soterrada. Per tant, a partir d’allà, nosaltres, REE, i els nostres homòlegs francesos estem fent els estudis preliminars per poder desenvolupar la interconnexió amb aquestes condicions’, ha puntualitzat Pinós.

Pel que fa al tram de la MAT Sentmenat-Bescanó, ha explicat que actualment ja s’han aixecat tres suports entre Bescanó, Anglès i Brunyola. A Santa Coloma de Farners també s’ha fet ja la meitat de l’obra civil i s’han començat les actuacions prèvies a la zona d’Osor.