Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Recullen signatures per demanar la retirada de subvencions a les escoles que separen l’alumnat per sexes

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) inicia aquest dilluns una recollida de signatures per demanar al Departament d’Educació la retirada de les subvencions públiques als centres educatius que separen el seu alumnat en funció del sexe, segons un comunicat enviat per la mateixa agrupació. AJEC recorda que va ser Convergència i Unió el partit que va concertar 16 escoles que separaven l’alumnat en funció del sexe.

La recollida es produeix en resposta a la decisió d’Educació de no retirar la subvenció als 16 centres que practiquen aquesta segregació.

Redacció
Redacció 21/10/2008

Segons l’associació estudiantil, l’actual projecte de Llei d’educació de Catalunya (LEC) preveu l’escolarització mixta com a requisit per atorgar ajudes públiques als centres educatius de titularitat privada. AJEC demana que un cop aprovada la nova llei, el Departament d’Educació no renovi els concerts a aquestes escoles ja que considera improcedent subvencionar centres educatius que ‘promouen la desigualtat i la segregació’.

També demana que la nova Llei expressi ‘amb més contundència’ que en cap cas no es podran subvencionar aquest tipus de centres, tot expressant que l’escolarització mixta sigui una obligació i no un requisit, i que la renovació de qualsevol contracte amb centres educatius de titularitat privada se sotmeti a la legislació actual i no a la del moment en què van ser signats.