Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El rector de la UPF diu que ‘el català no ha de ser com els barrots de la nostra presó’

|

- Publicitat -

Pel rector de la Universitat Pompeu Fabra, el més adequat, va insistir, és ‘concebre la llengua catalana com la porta oberta de casa, a la qual tothom pot accedir’.

Josep Joan Moreso va fer una crida també a preservar ‘la idea unitària del saber’ per evitar que la universitat europea pugui perdre el llegat humanista -’cosa que seria un desastre’, va afegir-, i conjurar així el perill que entreveuen els que desconfien del procés de Bolonya.

Publicitat

La UOC i el català

Segons explica el web de la UOC, la universitat a distància catalana, la institució ha enviat un total de 42.377 resultats finals d’assignatures d’aquest segon semestre per SMS als telèfons mòbils dels estudiants que ho han sol·licitat. Aquesta iniciativa va néixer fa nou anys i permet informar de les qualificacions de les avaluacions.

El català és, de llarg, la llengua preferida dels alumnes per rebre les notes al telèfon mòbil. Durant aquest segon semestre del curs 2008-2009 la Universitat ha enviat un total de 34.379 missatges als estudiants del campus en llengua catalana i 7.998 als del campus en espanyol. La titulació de què se n’han enviat més ha estat Ciències Empresarials, amb 9.838 missatges; seguida de Dret, amb 6.322, i Psicologia, amb 5.698.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut