Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Recortes Cero encartella Barcelona amb el lema ‘1-O Estafa Antidemocràtica’

Al cartell que han distribuït, s'hi pot veure una trampa per atrapar ratolins amb una urna i un formatge amb l'estelada en un extrem.

Redacció
Redacció 17/08/2017
La coordinadora de Catalunya de Recortes Cero ha posat en marxa aquest dimecres una campanya d'enganxada de cartells per 40 poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona amb el lema '1-O Estafa Antidemocràtica'. En un comunicat, l'organització assegura que les seves bases recorreran fins a principis de setembre els municipis del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental, el Maresme i el Garraf, un territori de “quatre dels set milions d'habitants” de Catalunya.
 
La intenció de la campanya és denunciar que l'1-O només “busca una declaració unilateral d'independència, no ofereix criteris democràtics de participació i proposa una 'secessió-exprés' en 48 hores amb un sol vot de diferència”. Recortes Cero considera que el bloc independentista “margina” l'oposició i “s'ataquen els principis democràtics eliminant el debat parlamentari i la possibilitat d'esmena”.
 
Trampes, urnes i formatge
 
Al cartell que han distribuït, s'hi pot veure una trampa per atrapar ratolins amb una urna i un formatge amb l'estelada en un extrem.
 
L'organització avisa que la independència pot suposar “acabar amb els llaços d'unitat d'un poble treballador que ha lluitat unit contra el franquisme, la guerra o el terrorisme, o fraccionar de forma dràstica una classe obrera ja sotmesa a l'atomització imposada per la reforma laboral del PP amb el suport d'Artur Mas”, avisa el comunicat. I en aquest context, Recordes Cero equipara Mariano Rajoy i Carles Puigdemont: “Són dues cares de la mateixa moneda”. “Ningú que es digui d'esquerres hauria d'anar de la mà d'aquesta gent”, adverteix la coportaveu de Recortes Cero, Núria Suárez.