Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Recoder creu que el dret de decidir ‘és indiscutible al segle XXI’

L’alcalde de Sant Cugat del Vallès i un dels polítics amb més projecció dins de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Lluís Recoder, ha presentat aquest dimarts el llibre ‘La llibertat com a resposta’, en el qual defensa el dret a decidir l’autodeterminació de Catalunya, que segons ell passa per la Casa Gran del Catalanisme que proposa Artur Mas. En el monogràfic, un encàrrec de l’editorial Ara Llibres, el dirigent repassa la seva trajectòria política i personal i exposa els projectes de futur i els interessos prioritaris, en un to que ell mateix defineix com de ‘rebel·lia’. Al llibre Recoder assegura que té ‘claríssim’ que el destí de Catalunya passa per tenir el dret a decidir el seu propi futur i articular-se així com una veritable ‘identitat nacional’.

Redacció
Redacció 25/02/2009

En el llibre, Recoder considera que l’evolució del partit ‘hauria d’haver anat més ràpid’, en conjunció amb l’evolució social, tot i que en alguns aspectes considera que ha ‘avançat en excés’, tot comparant la CDC d’ara amb la dels anys 70, liderada per Jordi Pujol i Miquel Roca. ‘Tots dos extrems, en política, comporten el problema de no ser entesos’, diu.

L’alcalde de Sant Cugat explica que en aquell moment l’objectiu del partit era ‘reconstruir nacionalment Catalunya’, i aposta ara per acostar la Casa Gran del Catalanisme de Mas, integrada per diferents veus i sectors, a la ciutadania.

En ‘La llibertat com a resposta’ Recoder diu que té ‘clarísssim’ que Catalunya ha de tenir el dret a decidir el seu futur. ‘Estic convençut que una majoria de la societat catalana aposta per garantir el nostre progrés econòmic, que és el que ens permetrà gaudir d’un benestar generalitzat, i creu en el poder creador de la iniciativa individual, i sent que la identitat nacional del país és un valor a preservar, i pensa que el dret a decidir és indiscutible al segle XXI’.

Lluís Recoder repassa, a banda de la seva trajectòria personal i política, l’evolució de CDC, i parla de valors de futur i projectes relacionats amb el medi ambient, el municipalisme, la llengua i la família. El pròxim 25 de març, Artur Mas acompanyarà Recoder en la presentació pública del llibre.