Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Reagrupament s’incorpora a la llista d’ERC per a les municipals a Puigcerdà

L’acostament a ERC del president de Reagrupament, Joan Carretero, s’ha plasmat justament a casa seva, Puigcerdà, amb una candidatura conjunta d’ambdues forces independentistes de cara a les municipals del mes de maig. Els reagrupats s’integraran a la candidatura liderada per l’alcalde republicà, Joan Planella, tot i que la resta de les posicions estan encara per determinar. La fórmula pactada és l’Acord Municipal a través del qual ERC presenta candidatures arreu del territori. Així, els vots dipositats en aquesta candidatura sumaran com a vots a ERC per conformar el Consell Comarcal i la Diputació. De fet, Carretero ha obert la porta aquesta setmana a que RCat se sumi a ERC en un procés de ‘suma d’organitzacions’ tot i que descartava una ‘fusió’. Més enllà del simbolisme de Puigcerdà, feu de Reagrupament, el president de la Federació de Barcelona d’ERC, Oriol Amorós, ha confirmat a directe!cat que s’està a punt de tancar un acord ERC-RCat per presentar-se plegats a Barcelona.

Redacció
Redacció 26/01/2011

Segons informa Diari de Girona, les seccions locals d’ERC i Reagrupament a la Cerdanya han tancat ja el pacte que es farà públic en els pròxims dies. L’alcalde de Puigcerdà creu que així es formarà una candidatura forta i que és la fórmula més ‘lògica’ perquè d’aquesta manera s’aplega ‘gent amb el mateix esperit independentment del partit o les sigles nacionals a les quals pertanyi’. Planella s’ha mostrat satisfet per poder comptar amb els militants de Reagrupament, tenint en compte que en bona part provenen de l’entorn d’ERC.

La configuració de la resta de la llista s’ha d’acabar de pactar en una reunió que se celebrarà aquest dimecres.  La configuració definitiva de la llista es començarà a concretar definitivament en una reunió que se celebrarà avui. Seguint la consigna que ERC va donar en el darrer Consell Nacional, la direcció d’ERC al Pirineu ha convidat a les agrupacions locals a negociar amb altres forces independentistes per mirar d’arribar a acords per a les municipals. En aquests moments hi ha negociacions a Bellver de Cerdanya, mentre que a Alp, Llívia i la Seu d’Urgell els republicans ja han avançat que es presentaran en solitari.