Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Reagrupament insinua que es presentarà en solitari a les eleccions

Reagrupament mou peça. Després que Solidaritat Catalana s’hagi presentat en societat llançant l’advertència que escolliran els integrants de la candidatura a través d’un sistema de llistes obertes tancant-se en banda a negociar les posicions amb d’altres forces que vulguin sumar-se al projecte, l’associació que presideix Joan Carretero ha optat per fer una demostració de força. A través d’un comunicat al seu web sota el títol amenaçador de ‘Hi som, hi serem‘ obren les votacions perquè els seus associats decideixin amb quin nom han de concórrer a les eleccions. RCat ‘saluda com a signe de vitalitat les noves candidatures que volen bastir-se assumint de forma íntegra els nostres principis bàsics’. Reivindicant que l’associació està formada per ‘gent normal’ afirmen amb rotunditat que ‘Reagrupament serà present a les properes eleccions’, insinuant sense dir-ho obertament que donen per acabat el flirteig amb Joan Laporta i opten per presentar-se en solitari.

Redacció
Redacció 30/07/2010

Mesos d’estira-i-arronsa
Després de mesos d’estira-i-arronsa i de coqueteig de Reagrupament amb l’expresident del Barça, Joan Laporta, finalment les negociacions entre ambdues formacions sembla que es troben en via morta. El mateix Joan Laporta admetia dimarts que els contactes mantinguts amb RCat havien topat amb ‘dificultats’ que no va voler concretar que havien impedit que la unió fructifiqués.

Votacions
Tenint en compte que el nom Reagrupament Nacional Català es troba a mans dels crítics expulsats de l’associació, Reagrupament ha procedit a registrar diverses marques electorals amb les quals poder presentar-se a les eleccions. Tal i com ja van avançar en la presentació de la seva seu electoral al Passeig de Gràcia de Barcelona, la intenció de la direcció és que siguin els associats qui escullin a través del web quina de les opcions plantejades prefereixen.

Aquesta mitjanit les votacions, amb 447 vots emesos, mostren una clara preferència per l’opció Reagrupament Independentista que aglutina el 86% dels vots. Catalunya Estat tan sols compta amb 52 vots (12%), mentre que Pàtria i Dignitat és l’opció que menys convenç amb només 11 vots (2%).