Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Reagrupament suspèn les negociacions per formar una llista unitària a Lleida

Fa unes setmanes, Reagrupament (RCat) va iniciar negociacions amb el grup d’Esquerra per explorar les possibilitats d’arribar a un acord de cara a les pròximes eleccions municipals i formar una llista conjunta a Lleida. Davant algunes declaracions que ERC ha fet a la premsa valorant el procés negociador, els reagrupats declaren que ‘el millor ambient per avançar en una negociació es la discreció, entendre els arguments de l’altre i ser generós en els plantejaments’. Així, RCat lamenta l’actitud d’Esquerra ‘perquè pretén imposar a la resta un guió amb el resultat de les negociacions escrit per endavant’. A més, creuen que ‘els republicans s’equivoquen si pretenen que Reagrupament faci de salvavides de les seves candidatures apel·lant a la unitat de l’independentisme’. ‘Un acord passa per renúncies de les dues parts i per establir un programa i discurs comú’, afegeixen.

Redacció
Redacció 18/02/2011

Reagrupament de Lleida ha donat per per suspeses les negociacions amb ERC argumentant que ‘és difícil arribar a acords amb qui nomes pretén mantenir el seu status quo’ i afegeixen que ‘unes negociacions polítiques només poden avançar si les dos parts es reconeixen com iguals’.

La formació opina que ‘l’independentisme a Lleida demana, per poder avançar cap a la unitat, un debat sincer i transversal, allunyat del tactisme a curt termini i avui no es donen aquestes condicions’. A més, asseguren que, en aquest sentit, ‘RCat ha mantingut en tot moment una actitud constructiva, generosa i respectuosa amb Esquerra’.