Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Reagrupament aprova les llistes sense concretar la coalició amb Laporta

Uns 1.300 associats de Reagrupament han participat aquest dissabte al Palau de Congressos de Barcelona a la tercera assemblea ‘Units pel futur’, en el transcurs de la qual s’han aprovat, amb el suport d’un 86% dels vots, les candidatures a les quatre circumscripcions electorals de cara a les pròximes eleccions al Parlament. L’expresident del Barça i líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, no ha assistit a l’assemblea i, per tant, no s’ha pogut escenificar ni concretar una possible coalició entre les dues formacions. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha reconegut en el seu discurs que ‘de moment’ no pot anunciar la incorporació de l’expresident del Barça al projecte independentista.

Redacció
Redacció 11/07/2010

De fet, l’assemblea ha acceptat per majoria deixar les ‘mans lliures’ i habilitar la junta directiva per arribar a acords electorals amb altres forces. No obstant això, Carretero ha volgut deixar clar que ‘només entrarem en el Govern que hagi de proclamar la independència del nostre país’. ‘Si hi som, en cap cas no formarem un govern autonòmic de gestió del dia a dia. Res de pluja fina, només entrarem en el govern que hagi de proclamar la independència del nostre país’, ha insistit el líder de Reagrupament Independentista, que ha assegurat que no són ‘equidistants’. ‘Si som decisius, farem fora el tripartit’, ha sentenciat Carretero.

Carandell, Mora i Tudela, a Barcelona

Per Barcelona, la llista de Reagrupament serà encapçalada per l’advocada i professora de Dret Administratiu Rut Carandell i l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Mora, i la directora de la revista ‘Auriga’ i membre de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, Montserrat Tudela. La candidatura de Girona estarà encapçalada per Joan Carretero, seguit de Carles Bonaventura i Verònica Brettau. Per Lleida, Jaume Fernández, Emma Amazar i Francesc Alcazar. I per Tarragona, Ferran Pujol, Gemma Pifarré i Lluís Estrada.