Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Reaccions dels polítics a l’atemptat a la Rambla de Barcelona

El president té previst arribar al Departament d'Interior pels volts de les set de la tarda, on es reunirà amb el conseller, Joaquim Forn, i la cúpula dels Mossos d'Esquadra. Al vespre el Govern establirà un gabinet de crisi, al que s'afegirà també el vicepresident, Oriol Junqueras, i alguns consellers, com el de Justícia, Carles Mundó.

Redacció
Redacció 17/08/2017
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy s'han fet ressò als seus respectius comptes de Twitter de l'atemptat terrorista d'aquest dijous a la Rambla de Barcelona, coincidint ambdós en què la prioritat és la d'atendre les víctimes.

 
Puigdemont ha suspès immediatament les seves vacances després de l'atropellament massiu d'aquest dijous a les Rambles de Barcelona. El president té previst arribar al Departament d'Interior pels volts de les set de la tarda, on es reunirà amb el conseller, Joaquim Forn, i la cúpula dels Mossos d'Esquadra. Al vespre el Govern establirà un gabinet de crisi, al que s'afegirà també el vicepresident, Oriol Junqueras, i alguns consellers, com el de Justícia, Carles Mundó. “Màxima prudència i tota l'atenció a les víctimes en els successos d'aquesta tarda a Barcelona. Desplegat i coordinat tot l'operatiu policial”, ha piulat Puigdemont des del seu compte a Twitter.
 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha suspès les seves vacances i torna a Barcelona. A través del seu compte de Twitter, l'alcaldessa assegura que està en permanent contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i afirma que està activat el Pla Bàsic d'Emergències per atendre les víctimes. “Seguint de prop els esdeveniments ocorreguts a la Rambla”, afegeix Colau a través de les xarxes socials.

 
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha demanat via Twitter que es mantingui la calma i se segueixin les indicacions dels Mossos d'Esquadra. Forcadell afirma que està seguint “amb el cor encongit” les notícies.