Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Reacció unitària contra Maragall: els sindicats pacten una vaga pel pròxim 19 de març

Els cinc sindicats de l’ensenyament USTEC-STS, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT han convocat aquest dimecres al matí una vaga de l’escola pública de primària i secundària de tot Catalunya per al pròxim 19 de març per expressar ‘el més absolut rebuig a la política educativa del conseller d’Educació Ernest Maragall i exigir la seva dimissió’. Demà hi ha convocades mobilitzacions davant dels ajuntaments. Aquesta seria la tercera vaga del sector de l’ensenyament, la segona que compta amb el suport dels cinc sindicats després que CCOO i UGT no donés suport a l’anterior convocatòria el passat mes de novembre.

Redacció
Redacció 11/02/2009

Els sindicats d’ensenyament CCOO, USTEC·STEs, ASPEC-SPS, UGT i CGT han convocat avui una vaga unitària de professors contra el projecte de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per al pròxim 19 de març, segons han anunciat avui en roda de premsa. Es tracta de la segona vaga contra la futura norma, després de la qual es va celebrar el 14 de febrer de 2008. Els sindicats van recriminar al conseller d’Educació, Ernest Maragall, que està aplicant mesures de la norma quan aquesta no està encara aprovada i li van recordar que no pot fer-lo.

Els pares dels nens superdotats

La Fundació per a l’Ajuda dels Nens i Joves d’Altes Capacitats de Catalunya (FANJACC) han demanat avui la dimissió del conseller d’Educació, Ernest Maragall, en sentir-se ‘menyspreats’ pel seu departament, després que compareguessin al Parlament fa un any per reclamar mesures que frenin el ‘greuge històric’ en aquest col·lectiu.

La FANJACC ha lamentat que ‘lluny d’haver recollit’ la petició del grup, la Conselleria estigui tramitant el projecte de la llei d’educació de Catalunya (LEC), que ‘segur’ que caldrà refer ‘de dalt a baix d’aquí a poc temps’, ha considerat en un comunicat.

‘Denunciem públicament la falta de previsió per a la diversitat a les aules’, ha criticat el grup, que ha aprofitat per demanar també la dimissió de la directora general d’Atenció a la Comunitat Educativa del Govern, Isabel Darder, ‘per haver paralitzat un projecte d’altes capacitats dins d’un context d’enfrontaments entre direccions generals dins del departament’.