Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Ratzinger, franquista?

Que Juan Pau II era el papa del poble no es pot negar. Tenia un currículum impecable i la seva tasca despertava l’admiració de creients i no creients. El seu […]

Redacció
Redacció 22/06/2007

Que Juan Pau II era el papa del poble no es pot negar. Tenia un currículum impecable i la seva tasca despertava l’admiració de creients i no creients. El seu substitut, però, no sembla que porti el mateix camí de santedat.

Primer va saber-se el seu pas per les joventuts hitlerianes, del que va excusar-se, i ara hem sabut que, en les seves “aproximacions” als feixismes, va visitar el Valle de los Caídos l’any 1989. En informacions de la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) ens assabentem que va visitar aquesta ofensa a les víctimes del franquisme l’any 1989, en la clausura d’uns cursos d’estiu a l’Escorial.

Segons la fundació, en acabar la conferència dos capellans li van oferir de visitar el monument franquista, i ell “semblava esperar-ho, ja que va acceptar immediatament i, burlant als organitzadors del concurs, s’hi va dirigir ràpidament en automòbil”.

La foto a continuació immortalitzava la visita.

imatge

Més punts foscos sobre la màxima representació del déu dels catòlics a la terra.