Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ramon Tremosa presenta la seva web

Convergència i Unió (CiU) ha presentat aquest dijous la pàgina web del seu candidat a les eleccions europees, Ramon Tremosa, Tremosa.cat. La seva principal novetat és un apartat on els ciutadans podran fer petites aportacions econòmiques a la campanya electoral. El director de campanya, Francesc Homs, ha explicat que vol ser una eina per ‘simbolitzar un compromís amb CiU i amb Ramon Tremosa’ i que busquen provar ‘coses noves per estimular la proximitat a la ciutadania’. Es tracta d’una iniciativa que recorda les campanyes nord-americanes. En l’última, Barack Obama va recaptar milions de dòlars a partir de petites aportacions fetes a d’Internet.

Redacció
Redacció 13/03/2009

En el marge esquerre de la pàgina web del candidat apareix un apartat titulat ‘Ajuda’m a guanyar, participa econòmicament a la campanya’. Un cop dins, es demanen les dades personals de la persona que vol fer l’aportació i posteriorment es dona l’opció de fer aportacions entre 10 i 100 euros. També s’afegeix una altra casella on es pot incloure qualsevol important, tot i que a la web es deixa clar que els donatius no podran ser superiors als 6.000 euros. A més, també recorden que els donatius es poden deduir a la declaració de renda i deixen clar que el 100% de les donacions rebudes aniran destinades a la campanya d’eleccions al Parlament europeu.

Pressupost congelat

Tot i obrir aquesta via de finançament, CiU no preveu gastar més diners en aquesta campanya que en la de fa 5 anys, quan el candidat va ser Ignasi Guardans. ‘L’hem congelat’, ha dit Homs. El pressupost, doncs, rondarà els 1,4 MEUR. El director de la campanya i la subdirectora, Joana Ortega, han presentat aquest dijous els principals objectius de la campanya. Aquests passen per ‘superar la baixa participació que hi va haver a les anteriors eleccions’ i ‘demostrar que Catalunya existeix, que té una proposta per Europa i una proposta de país’.

El balanç de Guardans

Homs també ha assegurat que més endavant es farà un balanç de la feina feta durant els cinc anys que Ignasi Guardans ha estat eurodiputat. ‘Hem arribat a un acord amb Guardans per articular la realització d’aquest balanç, ja que s’ha fet molt bona feina que val la pena valorar’, ha assegurat.