Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Ramon Tremosa aclareix que mai s’ha definit com a independentista

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha aclarit en una entrevista publicada dissabte a La Vanguardia la seva posició respecte a la independència de Catalunya. El candidat convergent, que prepara una campanya de perfil ‘sobiranista baix’, es declara ‘liberal d’esquerres’ i deixa clar que mai s’ha definit ‘com a independentista’. Tremosa assegura que és ‘partidari d’utilitzar poc les grans paraules’ i reconeix que estaria còmode dins d’Espanya ‘amb una financiació com la de Navarra, una gestió aeroportuaria com la de Baviera i una selecció de futbol com Escòcia’.

Redacció
Redacció 16/02/2009

Durant l’entrevista, el periodista etiqueta Tremosa d’independentista, i el candidat de CiU replica que ell és ‘liberal d’esquerres i mai s’ha definit com a independentista’. ‘Sóc partidari d’utilitzar poc les grans paraules. La paraula federalisme, per exemple, m’inspira un gran respecte, però el PSC porta trenta anys prostituint-la’, continua Tremosa. ‘Carles Cardó deia que la independència no es demana sinó que es proclama i es defensa. No sóc independentista a la manera que l’entén la cúpula d’ERC’, manifesta.

Tremosa assegura que ‘una independència sense concert econòmic, per exemple, no m’interessaria. En canvi podria estar còmode dins d’Espanya amb una financiació com la de Navarra, una gestió aeroportuaria com la de Baviera i una selecció de futbol com Escòcia’.