Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Rambla exigeix a TV3 que “demani disculpes als valencians”

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència, Vicente Rambla, ha exigit a la direcció de TV3 que ‘demani disculpes a la societat valenciana per l’ús vexatori de les institucions de la Comunitat Valenciana’. Rambla es va pronunciar així després de conèixer que un informatiu de la cadena pública de Catalunya, en una entrevista al conseller de Mitjans de comunicació, Joan Manel Tresserras, ‘va utilitzar el nom i la imatge corporativa de la Generalitat modificada amb la finalitat de ridiculitzar-la’, en al•lusió a l’aparició d’una pancarta amb la inscripció ‘Barbaritat Valenciana’.

Redacció
Redacció 13/12/2007

En opinió de Rambla, ‘és inadmissible que una cadena pública desprestigiï a la Generalitat valenciana, la institució que representa a tots els valencians’ En aquest sentit, el vicepresident del Consell ha demanat a la cadena pública que ‘demani públicament disculpes a la societat valenciana i que rectifiqui ja que aquestes accions representen un atac les institucions democràtiques’.

Així mateix, Vicente Rambla ha emplaçat a la Generalitat de Catalunya a ‘que intervingui i exigeixi a la corporació de TV3 l’estricte compliment i respecte als valors, senyals i institucions valencianes reconegudes en el nostre Estatut’. Per al vicepresident, ‘en un clima d’atac a les institucions valencianes difícilment es pot arribar a un conveni per a la reciprocitat de les emissions de les televisions públiques en ambdues comunitats’. ‘Per a això, és necessari que la relació entre ambdues regions es basi en la lleialtat i en el respecte mutu de les institucions democràtiques’, ha dit.