Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Rajoy vol pactar el futur de Catalunya amb el Pont Aeri

A un mes de les eleccions municipals, el president espanyol, Mariano Rajoy, busca el suport dels empresaris vinculats al Pont Aeri per a traçar un full de ruta conjunt que aturi les aspiracions sobiranistes de Catalunya. Si finalment es produeix un efecte primera volta, les eleccions del 27 de setembre seran el punt i final de l’establishment actual.

Redacció
Redacció 20/04/2015

Assatjat per diversos fronts com ara el cas Rato, l’economia i, sobretot, Catalunya; Mariano Rajoy mantindrà una trobada amb els empresaris del Pont Aeri més propers a Madrid i Barcelona, per intercanviar impressions i estratègies a seguir per tal d’afrontar els diversos problemes que ara mateix estan sobre la taula del seu despatx a la Moncloa. De tot això no se'n podrà exhimir el PSOE ara que les enquestes comencen a marcar la Gran Coalició PPSOE com a única fòrmula possible per a les eleccions generals de finals d'any.

Rajoy segueix obviant els interlocutors reals

Mariano Rajoy prefereix reunir-se amb els empresaris afins per decidir coses sobre Catalunya que fer-ho amb els representants legals (el president de la Gneralitat), o les entitats que lideren el procés i que aglutinen i vehiculen el clam de la majoria social del carrer: l’ANC, Òmnium, l’AMI, o Súmate. La seva agenda sí que té cabuda per Societat Civil Catalans, una entitat sense base social que ha estat recentment guardonada pels diputats espanyols a Europa.