Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Rajoy posa Girona en el punt de mira després que la ciutat apostés per la insubmissió fiscal

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, demanarà a l’Agència Tributària que actuï “d’acord amb la llei” si Girona acaba duent a terme la insubmissió fiscal a l’Estat i ingressa els diners directament a l’Agència Tributària catalana. “Si hi ha un contribuent que no paga impostos, l’Agència tributària estatal va allà i aplicant la llei li demana que pagui els impostos. I això és el que s’ha de fer, estimular l’agència tributària espanyola perquè la gent compleixi amb les seves obligacions fiscals”, ha afirmat Rajoy en la seva compareixença al Congrés dels Diputats a petició pròpia per informar sobre el Consell Europeu dels dies 1 i 2 de març.

Redacció
Redacció 14/03/2012
Rajoy ha remarcat que, de fet, no són els ajuntaments qui paguen els impostos a l’Estat sinó els seus ciutadans i ha dit que “s’ha d’estimular” l’Agència Tributària espanyola “perquè la gent compleixi amb les seves obligacions fiscals”. “I amb això segur que tindré el suport de tots els membres de la càmera”, ha assegurat el president del govern espanyol.

El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar dilluns una moció de la CUP en favor de la insubmissió fiscal i demanava que fos l’Agència Tributària catalana l’encarregada de recaptar impostos com l’IVA o l’IRPF i que tant l’ajuntament com els particulars que ho desitgin facin el pagament d’impostos a aquest ens i no a l’Agència Tributària espanyola.

La moció reconeix que Catalunya ha patit un “espoli fiscal” des de fa, com a mínim, un segle i que aquesta situació origina, “majoritàriament”, les retallades que promou el Govern. El text s’ha aprovat amb els vots a favor de la CUP (3) i ICV (2), les abstencions dels deu regidors de l’equip de govern de CiU i els set del PSC i els vots en contra del PP (3).

Relacionats