Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Rajoy perpetua l’amenaça del 155 si Puigdemont és investit president

Redacció | Rajoy amenaça, de nou, Puigdemont en seguir aplicant l'article 155 de la Constitució si és investit president de forma telemàtica a dos dies del ple de constitució de la Mesa. “Si ho fa, el 155 continuarà en vigor”, ha dit de manera contundent Rajoy, que ha confitat en què el “realisme” i el “sentit comú” s'acabin imposant.

Redacció
Redacció 15/01/2018

Rajoy ha alertat el president Carles Puigdemont que si no va al Parlament per ser investit “físicament” es continuarà aplicant l'article 155 de la Constitució.

Ho ha dit durant la seva intervenció al Consell Nacional del PP, on ha assegurat que no és que ho digui ell sinó que l'acord del Senat sobre l'aplicació d'aquest article estableix que el 155 “continuarà en vigor fins que prengui possessió un nou president després de les eleccions”.

Rajoy ha defensat que és “impossible” que algú pugui ser escollit president estant “fugit” a Brussel·les i ha afegit que, en tot cas, aquest candidat “ha de prendre possessió i ha de ser físicament perquè no es pot prendre possessió des de Brussel·les”.