Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Rajoy justifica la patacada

(ACN).- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha volgut desvincular aquest dilluns els mals resultats del PP a Andalusia, on ha perdut 17 escons i ha quedat relegat a segona força, de les expectatives de vot als pròxims comicis. Durant la reunió que ha mantingut amb l'executiva del partit per analitzar les eleccions andaluses, ha apuntat que el resultat no es pot extrapolar a cap altra elecció ni tampoc és tan desastrós com pot semblar en una primera lectura. En aquest sentit ha apuntat que es pot atribuir al desgast d'un “partit de govern que pren decisions” i ha recordat que Andalusia i Catalunya són dos territoris especialment complicats per al PP.

Redacció
Redacció 23/03/2015

Segons han explicat fonts del PP, Rajoy ha volgut transmetre confiança a la cúpula del partit de cara a les generals i també a les municipals del mes de maig, on segons el president espanyol el PP seguirà essent “la primera força”.
 
Tal com han fet bona part dels membres del PP aquest dilluns, el president espanyol ha atribuït part de la derrota a les seves polítiques per a la recuperació, i ha apuntat que el resultat a Andalusia s'explica pel desgast que pateix un partit que governa i “pren decisions”.
 
A més, Rajoy ha destacat que el PP ha obtingut a Andalusia més vots que a les eleccions europees i el fet que històricament Andalusia i Catalunya són territoris complicats per al PP.