Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Rajoy ja ha desconnectat de Catalunya

Segons informa ‘El Món a RAC1’, l’actitud de Rajoy davant l’accident de Freginals del passat diumenge, en el que van morir 13 noies, ha generat sorpresa al Govern. I és que han passat 48 hores des de l'accident i el president del govern espanyol encara no ha trucat a Carles Puigdemont. Sí que ho han fet el Rei espanyol Felip Sisè i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. També s'han posat en contacte amb el president de la Generalitat el seu homòleg valencià, Ximo Puig, i és que l'autocar sinistrat havia sortit de València la matinada de diumenge.

Redacció
Redacció 22/03/2016

Margallo tampoc

Fonts del Govern han explicat a RAC1 que des de la presidència espanyola no s'ha rebut cap trucada: ni per mostrar el condol, ni per posar-se a disposició de la Generalitat i ni tan sols per interessar-se pels contactes internacionals que s'han engegat un cop s'ha sabut que totes les víctimes mortals són estrangeres. El Govern també lamenta l'actitud que estan demostrant els populars i es queixa que des de Madrid no s'estiguin fent gestions per agilitzar la repatriació dels cadàvers, tenint en compte la nacionalitat de les víctimes. 

Dues piulades de Rajoy 

El president espanyol en funcions s’ha limitar a fer dues piulades, la primera per expressar el condol als familiars de les víctimes i una segona per informar que el primer ministre italià, Mateo Renzi, l’havia trucat des de Tortosa per l’accident en que han mort 7 noies italianes. 

Rajoy reacciona davant les explossions a Brussel.les Per altra banda Rajoy s’ha afanyat a piular un missatge en relació a les explosions de Brussel·les: “ Seguimos con pesar y preocupación lo ocurrido en el aeropuerto de Bruselas. Todo nuestro apoyo y solidaridad. MR”.