Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Rajoy i els havans

Les diverses crisis que afecten en al Partit Popular no semblen afectar gaire a Mariano Rajoy, que ha vist com després de les eleccions basques i especialment després del triomf […]

Redacció
Redacció 16/03/2009

Les diverses crisis que afecten en al Partit Popular no semblen afectar gaire a Mariano Rajoy, que ha vist com després de les eleccions basques i especialment després del triomf a Galícia el seu lideratge es veia reforçat. Contràriament al què podria semblar, Rajoy viu un bon moment en la tranquil·litat de l’ull de l’huracà. La polèmica dels espies a la Comunitat de Madrid ha desgastat directament un dels malsons de Rajoy, la presidentíssima madrilenya Esperanza Aguirre, mentre que les investigacions del cas Gürtel estan esquitxant una altra família potencialment perillosa pel líder popular, la de Francisco Camps i el PP valencià.

En aquest sentit, Rajoy es permet el luxe de fumar al seu magnífic despatx del carrer Gènova, contradient la normativa antitabac que prohibeix fumar a la feina. Ho recollia l’Absurd diari fixant-se en una entrevista publicada diumenge passat a La Vanguardia. En la imatge que il·lustrava l’article -Rajoy al seu despatx del Carrer Gènova- s’hi veia perfectament un cender amb les restes d’un havà, el tabac preferit per Rajoy.

Aquest detall va provocar que des del Minoria absoluta intentessin comprovar si a Can PP contradiuen la resta del món i la llei antitabac no es compleix. Després d’una trucada -amb la veu de Josep-Lluís Carod-Rovira- un treballador popular va assegurar que ‘com a totes les oficines’, a les del PP també està prohibit fumar. La conclusió és clara: Rajoy fuma a feina d’amagat.