Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Rajoy desafiant: “el 27-S seran unes comicis autonòmics i res més”

El president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dijous que el seu executiu “vetllarà” perquè ningú “vulneri” la Llei a Catalunya després del 27-S, en referència als passos que pugui donar el govern de la Generalitat i el Parlament per a la creació d'un estat propi. Segons Rajoy, aquests seran uns comicis “autonòmics” per elegir un “parlament autonòmic, i res més”. Segon informa l’ACN, també ha assegurat que les actuacions que estan duent a terme les formacions sobiranistes són “d'una irresponsabilitat i d'una contumàcia en l'error difícilment superable”.

Redacció
Redacció 18/06/2015

Rajoy ha fet aquestes manifestacions durant el seu discurs davant l'executiva del PP. El president espanyol ha recordat que la convocatòria del 27-S obligaria a dissoldre el Parlament el 3 de setembre, i ha advertit expressament que tothom ha de complir la Llei.
 
“Si algú la pretén a continuació (dels comicis) incomplir la llei el govern li diu als espanyols que vetllarà pel seu compliment com fins ara en particular si algú vol vulnerar la sobirania nacional”, ha sentenciat.
 
Segons Rajoy, les “actuacions” que es poden veure a Catalunya són “d'una irresponsabilitat i d'una contumàcia en l'error difícilment superable”.
 
“Fracturen la societat catalana i fins i tot la mateixa coalició del Govern, generen incertesa i inestabilitat, perjudiquen la recuperació i el benestar de la gent, neguen la pluralitat de la societat catalana i no condueixen enlloc”, ha dit.
 
En aquest sentit, h emftitzat que “el PP estarà com sempre en la defensa de la legalitat, a la moderació i la concòrdia, i en la defensa i fermesa de l'ordre constitucional que ens hem donat tots els espanyols”.