Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Rajoy assegura que Camps és un polític ‘honrat’ que ‘està indefens’

Mariano Rajoy ha sortit en defensa del president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, després que aquest dijous el diari El País hagi publicat que la fiscalia l’ha implicat en la suposada trama de corrupció al PP. Rajoy ha dit que el president valencià és un ‘polític honrat’ i un ‘dirigent exemplar’ que compta amb ‘tot el seu suport’ i el de la seva formació. Segons Rajoy, Camps ‘està indefens’ perquè ‘ no sap si se l’acusa d’alguna cosa’. ‘ Aquest és el concepte de la democràcia que tenen alguns representants de la fiscalia’, ha dit Rajoy, que ha tornat a demanar el cessament del ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo.

Redacció
Redacció 20/02/2009

El líder del PP ha tornat a carregar contra el ministre Bermejo, ‘un senyor que caça gratis, no paga, i sense llicència’, fet que, ha recordat, li ha valgut l’obertura d’un expedient per part del govern d’andalús. ‘A més se’n va de caça amb el jutge de l’Audiència Nacional que instrueix un sumari que alguns volen convertir en una causa general contra el PP’, ha afegit, ‘i ho fa amb el cap de la policia judicial i una fiscal’, i quan ‘els jutges fan una vaga que no es veia des de 1977’.

‘Estem expectants a veure quina serà la següent de Bermejo’, ha dit, ‘però més expectants perquè Zapatero faci un acte d’exercici democràtic com és cessar un senyor que no pot ocupar la condició de notari major del regne i ministre de justícia’. Zapatero, ha dit Rajoy, ‘no està respectant els espanyols quan manté a Bermejo al capdavant d’aquesta responsabilitat’. Sobre el fet que Garzón instrueixi la causa que afecta el PP, Rajoy ha citat com a exemple que el portaveu del PSOE, José Antonio Alonso deixés la política i el jutgés a ell. ‘No sembla una cosa raonable’ i ‘crec que aquestes persones s’haurien d’abstenir perquè hi hagi un mínim d’aparença d’imparcialitat de la política’.