Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Rajoy amenaça per la via del 155 si després del 21-D es manté la unilateralitat

ACN | El president espanyol, Mariano Rajoy, ha amenaçat en aplicar de forma més contundent el 155 si el govern sorgit del 21-D manté la via unilateral i ha assegurat que haurà de “prendre decisions si es produeix”. Ara bé, ha evitat entrar en futuribles i ha dit que cal esperar a veure què passa. “És millor esperar perquè així no hem de pensar massa, hauré de prendre decisions quan es produeixi, si es produeix”, ha manifestat.

Redacció
Redacció 11/12/2017
Preguntat sobre si el PPC faria president a Inés Arrimadas o Miquel Iceta en cas que el bloc del 155 tingui majoria, ha insistit que Xavier Garcia Albiol és el seu candidat però ha reconegut que el PPC serà “constructiu” amb l'objectiu que hi hagi un Govern “a favor de la Constitució, la democràcia i la llibertat”.
 
Tanmateix, Rajoy ha justificat el trasllat de les obres d'art de Sixena i ha dit que el que fa el seu executiu és acatar una resolució judicial. “Les resolucions judicials s'han de complir i si algú creu que no s'ha de fer i vol substituir al jutge que ho digui, però aquest no és el funcionament normal d'una democràcia”, ha valorat. Rajoy
 
En l'àmbit econòmic, ha considerat que l'economia catalana s'ha ressentit a causa de l'independentisme i creu que no cal oferir incentius fiscals perquè les empreses que han canviat la seu social tornin a Catalunya sinó “seguretat jurídica i confiança”.
 
Sobre la decisió del jutge Llarena de retirar l'ordre europea contra Puigdemont i els quatre consellers a Brussel·les ha assegurat que respecta la decisió perquè si no es podria haver produït una “situació xocant”.