Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Rajoy a Mas: ‘Seria dramàtic que algun dirigent polític fos partidari d’incomplir manifestament una Llei’

El líder del PP, Mariano Rajoy, s’ha pronunciat aquest dilluns sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna a la Generalitat un termini de dos mesos per garantir que el castellà sigui llengua vehicular a l’escola, i ha advertit que qualsevol governant ha de ‘tenir clar’ que l’únic no es pot permetre en democràcia és ‘incomplir la Llei’. ‘Seria dramàtic que algun dirigent polític fos partidari d’incomplir manifestament una Llei’, ha sentenciat en una entrevista a Onda Cero prèvia a la reunió que aquest dilluns mantindrà amb la direcció del seu partit.

Redacció
Redacció 05/09/2011
El líder del PP ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta sobre els efectes que la sentència del TSJC pot tenir sobre possibles acords entre la seva formació i CiU. ‘No sé si aquest tema és espinós o no ni el que passarà’, ha dit Rajoy, ‘però la meva posició és que es compleixi la Llei en aquest cas i en qualsevol altre’ perquè ‘si ningú compleix la Llei i les sentències dels tribunals tenim un problema, que és que hem liquidat l’Estat de dret’.
 
En aquest sentit ha afirmat que considera que ‘el castellà i el català conviuen en llibertat a la vida de la gent’ i creu que ‘poden conviure en llibertat també en tot el que està relacionat amb les administracions i també a l’educació’.
 
Les paraules de Rajoy arriben després que aquest diumenge el president de la Generalitat, Artur Mas, va afirmar des de Tortosa que ‘per molts intents que es facin per marginar el català’ el Govern de Catalunya es mantindrà ‘fidel i dempeus per preservar la nostra cultura i la nostra llengua, que és més que centenària’.
 
Mas va assegurar que el Govern i ell com a president de la Generalitat defensaran de forma inequívoca el model lingüístic del país i les escoles perquè ‘l’idioma es pugui mantenir com a nervi de la nostra nació’. A més, es va mostrar convençut que darrere les institucions hi haurà tot ‘un poble sencer’.