Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Rahola ridiculitza Ussía

Des de la seva columna a La Vanguardia, Pilar Rahola, que sempre ha defensat escriure en un diari unionista des del qual pugui llençar un missatge independentista als seus lectors, ha respost amb eficàcia a les infàmies proclamades ahir en la contraportada de La Razón escrita per Alfonso Ussía.

Redacció
Redacció 17/04/2015

Gòtic suahili

Rahola ha deixat en evidència la poca imaginació d’Ussía a l’hora de refregir un propi article, passar-lo per l’eina del Google translate, i obtenir com a resultat final un gran embolic: “Vigila quan utilitzis el traductor de Google, perquè t'has fet un enorme embolic amb l'àrab. T'ho explico: has escrit les paraules al revés i les lletres de bocaterrosa i més que escriure en àrab, ho has fet en gòtic ­suahili.”

Un monument al costat de Marhuenda per sabran apreciar els coloms

La comunicadora s’hi dirigeix amb un to preocupat quan es refereix a la seva cartera. “No sabia, estimat, que estiguessis tan fluix de calé que neces­sitessis el copy-paste d'un article ­antic per omplir i tornar a cobrar”. Rahola agraeix els serveis que ell i els de la colla de “l’Espanya una y grande” han fet per l’independentisme i li diu que la Catalunya Estat li ho agrairà fent-li un monument al costat del de Paco Marhuenda. Un monument que també sabran apreciar els coloms.

Ussia nebot d'un colpista

Rahola no se n’oblida de fer algunes apreciacions com revelar que, a més a més d’un gat també té un gos. “Segur que aquesta informació és valuosa per aprofundir en les aliances entre el sobiranisme català i el gihadisme”. L’escriptora tampoc se n’està de recordar-li que les competències per combatre el gihadisme són del govern d’Espanya i, que precisament, són col·legues de la seva casta els qui han mantingut relacions més properes amb “l'islam més integrista i feudal”, com per exemple l’exrei Joan Carles I, tal i com també denunciava ahir el directe!cat. Rahola finalitza la repassada recordant que Ussía és nebot de Jaime Milans del Bosch y Ussía, reconegut franquista i conspirador en la trama d’intent de cop d’Estat el 23F de 1981.