Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Rahola: “La victòria de Colau és la més pírrica de les victòries de la història de la ciutat”

Pilar Rahola s’uneix a la remor que han fet despertar Xavier Trias per lluitar per l’alcaldia. En una columna a La Vanguardia, diu que en un escenari tan fragmentat, l’alcalde ha de ser qui aconsegueixi més complicitats i sàpiga llimar millor diferències, i no necessàriament la llista més votada. Avui Xavier Trias ha explicat a TV3 que el PP li ha ofert el seu suport i s'h aobert a intentar un acord qu eell mateix ha reconegut “molt improbable”. En aquest sentit, el republicà Alfred Bosch ha descartat un pacte amb el  suport del PP. 

Redacció
Redacció 28/05/2015

“És tan lícit com l'intent de treure Albiol de Badalona”

Rahola afirma que no té cap sentit que Trias no lluiti per ser alcalde, perquè “és tan lícit com el tripartit, malgrat haver guanyat Artur Mas” o bé “com l’intent de treure Albiol de Badalona”. Per la mediàtica opinadora, imposar la llista més votada es carrega l’essència de la política, que segons ella és “conjugar tots els sinònims del verb pactar”. En aquest sentit i salvant les distàncies ideològiques,  ha aplaudit Esperanza Aguirre ja que, tot i que sembla evident que Ahora Madrid i PSOE pactaran, no dóna el braç a tòrcer.

Bosch descarta un pacte amb el suport del PP

Tanmateix, Alfred Bosch ja ha dit aquest migdia que no faran un pacte antinatura amb el suport del PP només per evitar que ocupi la batllia la llista més votada. “No ens sembla de sentit comú, ens sembla una idea forassenyada en la qual nosaltres no hi combreguem”. El republicà ha dit que fer un acord per tirar endavant un govern independentista amb el suport del PP no ho entén ningú, començant per Xavier Trias.