Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Ràbia a l’unionisme que no pot evitar que la diplomàcia catalana s’escampi pel món

Ahir al migdia, Raul Romeva, conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, va explicar en roda de premsa que Catalunya comptava amb 4 noves delegacions a l'exterior: Dinamarca, Polonia, Croacia i Suissa. Aquest pas de gegant de la diplomàcia catalana no ha sentat gens bé als sectors unionistes que veuen amb impotència com Catalunya fa el seu camí.

Redacció
Redacció 07/09/2016
La representació catalana al món
 
Catalunya ja compte amb 13 delegacions al món: 1 als Estats Units i 12 a Europa, que són a Portugal, Itàlia (i una a l'Alguer), Regne Unit, França, Bèlgica, Alemanya, Àustria i ara també a Dinamarca, Polònia, Croàcia i Suïssa.
 
A més, també s'ha de tenir en compte que hi ha 34 oficines d'ACCIÓ repartides pel món, per promoure la internacionalització de les empreses catalanes. També hi ha 4 oficines de l'Institut Ramon Llull, per projectar la llengua i la cultura catalanes a l'exterior i 4 representants al terreny de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), per implementar els projectes de cooperació al desenvolupament. D'altra banda, es comptabilitzen 11 oficines de l'Agència Catalana de Turisme a l'exterior que presten serveis B2B (serveis al sector turístic català i als tur operadors del país que treballen amb Catalunya) i 5 oficines de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per promoure la internacionalització de les empreses culturals catalanes donant suport a la difusió, distribució, promoció i a l'establiment de lligams entre empreses catalanes i estrangeres.
 
La ràbia de l'unionisme
 
Des de Ciudadanos, com no podia ser d'una altra manera, han intentat aixecar polseguera a les xarxes amb tuits incendiaris sense sort. Un exemple és la regidora de C's a Barcelona, Carmen Mejías o un regidor de Getafe Antonio Soubrie, que s'han quedat més sols que la una.

Relacionats