Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Quinze persones van morir ofegades aquest estiu a les platges de les Balears

El Servei d’Emergències de les Balears va intervenir entre els mesos de juny i setembre en un total de 1.036 incidents, dels quals 143 estaven relacionats amb ferits a les platges i 101 amb ofegaments, en els quals 15 persones van perdre la vida. Per illes, a les platges de Mallorca aquest servei va atendre a 62 persones amb ferides i a 23 ofegats que van poder ser reanimats, mentre que 10 van morir per aquesta citada causa.

A Eivissa, el SEIB va atendre a 38 ferits i dos ofegats, mentre que a Menorca hi va haver 38 ferits, 3 ofegats que van salvar la vida i quatre que van morir, i finalment a Formentera es van atendre cinc ferits i un ofegat que va aconseguir salvar la vida. A més, aquest servei, dependent de la Conselleria d’Interior, ha rebut durant aquests quatre mesos 426 alertes per la presència de meduses i ha auxiliat a 426 embarcacions que es van trobar amb problemes al mar.

Redacció
Redacció 12/10/2008

Segons les estadístiques, el SEIB també va intervenir durant aquests mesos a 63 incidents relacionats amb assistències a la muntanya i 59 per rescats i recerques. La Conselleria va recordar en un comunicat que aquest primer balanç es completarà amb les xifres de la Memòria de Platges de 2008 que es presentarà a finals de novembre amb motiu de la celebració de la VII Trobada de Prevenció i Seguretat a les Platges, on, com cada any, s’abordaran les conclusions i el resum d’actuacions de la temporada i la planificació i propostes per a l’any 2009.

La Direcció general d’Emergències té en marxa una campanya informativa sobre consells d’autoprotecció dirigida a la població resident i als seus visitants sota el lema ‘Illes Balears segures’, entre els quals s’inclouen recomanacions per a l’ús ‘assenyat’ de les platges i la muntanya. Es pretén així incidir sobre la prevenció per evitar riscos innecessaris. En la mateixa línia, la DGE, en col·laboració amb les Direccions generals de Pesca i Mar, i amb els centres de busseig i activitats subaquàtiques, està treballant per a incrementar la prevenció i la informació pel que fa a les activitats subaquàtiques amb l’objectiu d’intentar reduir el nombre d’incidents.