Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Qui en dóna més? L’estació d’esquí de Port Ainé surt a subhasta

Pels incompliments de l’estació d’esquí en els pagaments, finalment Port Ainé sortirà a Subhasta. Així ho ha decidit el jutjat mercantil de Lleida a instàncies de l’Institut Català de Finances. A partir del divendres 29 al migdia qui ho desitgi ja podrà pugnar per aconseguir l’estació. L’objectiu de l’Institut és gestionar conjuntament les dues estacions del Pallars Sobirà, Port Ainé i Espot Esquí, per arribar a un nivell de rendibilitat que en faci possible la privatització.

Redacció 01/07/2007

Mira que en el món de les subhastes t’hi pots trobar de tot. Doncs ara, una empresa privada que ho desitge podrà pugnar per una estació d’Esquí, concretament la de Port Ainé.

El jutjat mercantil de Lleida ha fixat per aquest divendres al migdia la subhasta de l’estació d’esquí de Port Ainé, al Pallars Sobirà, amb un preu de sortida de 5,8 milions d’euros. Els béns de l’estació es subhasten a instàncies de l’Institut Català de Finances (ICF), que ha optat per aquesta mesura davant l’impagament de 4,2 milions d’euros dels tretze que va concedir per la modernització del complex. L’empresa titular de Port Ainé, Pallars Industrial, no ha aconseguit arribar a un acord previ amb l’ICF que eviti la subhasta dels actius de l’estació, que es farà per lots. L’objectiu de l’Institut és gestionar conjuntament les dues estacions del Pallars Sobirà, Port Ainé i Espot Esquí, per arribar a un nivell de rendibilitat que en faci possible la privatització.

L’ICF també va adquirir Espot Esquí per l’impagament del crèdit que li havia concedit l’organisme. En aquest cas la subhasta es va fer el 13 de febrer del 2006 i l’ICF es va adjudicar la propietat de l’estació per 4,4 milions d’euros ja que no es va presentar cap altra oferta de compra.