Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

“Que pagui Madrid!”

El portaveu d’Esquerra al Parlament, Joan Ridao, i el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, han avançat que Esquerra començarà aquesta tardor una extensa campanya de conscienciació ciutadana per denunciar el maltracte inversor de l’Estat cap a Catalunya.

Redacció
Redacció 27/07/2007

Segons ha explicat Ridao, una de les iniciatives de la campanya serà proposar a tots els grups parlamentaris catalans al Congrés que presentin “esmenes conjuntes als pressupostos de l’Estat que aportin prou recursos per començar a posar fre al dèficit fiscal que repercuteix sobre tots els ciutadans de Catalunya”.

Aquesta campanya es presenta en un context que posa de manifest el dèficit d’infraestructures que pateix el Principat arrel de l’apagada de Barcelona. En aquest sentit Ridao ha explicat que “encara ignorem la causa inicial objectiva que ha desencadenat la monumental apagada però el que està clar és que la xarxa elèctrica és deficient i precària i ha deixat a les fosques part d’una ciutat europea durant més de 48 hores”. Segons Ridao, les raons són una manca d’inversió i una fuga dels centres de decisió cap a Madrid.

Ridao ha recordat que Endesa va ser beneficiària del procés de privatització del sector energètic espanyol que “va perpetuar un monopoli de facto”, alhora que “va concentrar a Madrid els centres de decisió”. Segons Ridao, des de la privatització “les inversions en el manteniment de la xarxa elèctrica han anat baixant”. Ridao també ha explicat que “la causa es troba en el procés de privatització que es va fer durant l’etapa de govern del PP (1996-2004) amb el suport de CiU”.

Per tots aquests motius, i sumant-hi el col·lapse de l’aeroport del Prat d’ara fa un any o el caos del servei de rodalies de Renfe, Ridao ha anunciat que “estem farts de callar i pagar, farts de ser una ciutat de segona, farts del maltractament de l’Estat, farts de mal servei… i per això diem que pagui Madrid”.