Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

‘Que cada dia sigui Sant Jordi’

|

- Publicitat -

Tresserras va mostrar-se disposat a “estudiar” la proposta d’alguns sectors que plantegen allargar la tradicional venda de llibres als carrers d’aquest dia “a tota una setmana”, però va apostar per evitar la concentració de vendes en períodes concrets i tractar més aviat “de mantenir un nivell alt durant tot l’any”.

Publicitat

El conseller també va aprofitar la diada per avançar en l’esdeveniment literari més important de la legislatura, la participació catalana com a convidada d’honor a la Fira de Frankfurt el mes d’octubre vinent. En aquest sentit va explicar que va reunir-se ahir al matí amb un grup de bibliotecaris i llibreters alemanys per explicar-los què significava el Sant Jordi.

Tresserras va dir que “fa molta falta consolidar els índexs de lectura” a Catalunya i va destacar que “la millor forma d’ajudar a la projecció exterior és convèncer-nos a nosaltres mateixos del valor de la nostra literatura”. Per aquesta raó, va fer una crida als catalans a aprofitar la diada per “comprar llibres en totes les llengües, però més en català, a veure si som capaços d’aixecar el sostre del nostre propi mercat”, atès que “comptem amb un bon planter d’autors”.

El conseller considera que “el caràcter de la diada de Sant Jordi és el que li dóna la gent i no s’ha de canviar”, com a màxim “s’ha d’afegir una mica de reivindicació i d’autoestima per fer gran la nostra cultura i el mercat” del llibre en català.

Tresserras va defensar el llibre com un suport únic per a la lectura, davant de la profusió de noves tecnologies, atès que el llibre “ens obliga a una actitud molt disposada a entendre les coses” i suposa “una forma de dialogar amb el món que és permanentment accessible”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió