Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Quatre quilòmetres de cua direcció sud a la frontera de la Jonquera per la vaga

La vaga de transportistes, que ha començat oficialment aquest dilluns a les dotze del matinada, està provocant cues de fins a quatre quilòmetres direcció sud a les dues bandes de la frontera de la Jonquera. Els camioners francesos s’han afegit a les revindicacions del col·lectiu que demana reduccions fiscals per combatre l’elevat preu del combustible. Els transportistes asseguren que la vaga serà indefinida fins que no es posi sobre la taula de negociacions una solució al problema que afecta al col·lectiu de tot Europa. La vaga s’està desenvolupant sense incidents i els turismes poden circular sense cap problema.

Redacció
Redacció 09/06/2008

El portaveu de la Plataforma Catalana del Transport de les comarques gironines, Josep Garcia, ha fet una valoració positiva d’aquestes primeres dotze hores d’aturada indefinida que està portant a terme els transportistes autònoms a la frontera de la Jonquera. Garcia ha assegurat que els camioners no es mouran fins que es posin solucions a uns problemes que ja vénen de lluny i que ha portat el sector a una situació econòmica molt precària. Hi ha camioners que asseguren que des de l’any passat han perdut fins a 600 euros al mes, ja que a part de l’augment del preu del carburant, hi ha una puja dels preus de les autopistes i del manteniment dels vehicles. Els transportistes també demanen la jubilació anticipada als seixanta anys i més seguretat a les àrees de servei, així com una dignificació del seu treball. Des de les dotze de la matinada del dilluns, els camions es troben estacionats a la Porta Catalana, a la frontera amb França, provocant cues de fins a quatre quilòmetres direcció sud, sense que s’hagi produït incidents ni tampoc talls en la circulació dels turismes.

Des de primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra estan desviant els camions perquè s’estacionin a les àrees s’entrada del municipi per evitar que la cua s’allargui més, que en aquests moments és de més de quatre quilòmetres a cada banda de la frontera francesa. En els propers minuts, els prop de 200 camions estacionats a l’autopista podran circular fins la propera àrea de servei de la Jonquera de deu en deu.