Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Quatre dies a Catalunya per fer el reportatge

El setmanari ‘The Economist’ té la seva redacció central a Londres. Per als temes d’Amèrica del Sud té un expert -també afincat a la capital britànica- anomenat Michael Reid que […]

Redacció
Redacció 13/11/2008

El setmanari ‘The Economist’ té la seva redacció central a Londres. Per als temes d’Amèrica del Sud té un expert -també afincat a la capital britànica- anomenat Michael Reid que ja us vam dir en aquest anterior Punt de Mira que suposàvem que no tenia res a veure amb Alec Reid. I com que per ells l’Estat espanyol és com Amèrica del Sud doncs van enviar el megacrack del tal Reid autor del reportatge ‘How much is enough?‘.

Reid assegura que va estar 21 dies a l’Estat espanyol dels quals, quatre a Catalunya. Amb aquesta llarguíssima estada va poder constatar que a Catalunya hi ha una obsessió malaltissa per la llengua catalana. Ho deuria passar molt malament a jutjar pel resultat del reportatge que va perpetrar. Estaria bé que expliqués la ruta que va seguir i amb qui es va entrevistar perquè al conseller Antoni Castells ni el cita tot i que va entrevistar-se amb ell. En canvi, l’heroïna Rosa Díez d’Unión Progreso y Democracia sí que surt citada i ben citada.